Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Лозівській громаді обговорили стан готовності проєктів для подачі на обласні конкурси

Новини
06.03.2023

Лозівський міський голова Сергій Зеленський на робочу нараду запросив конкурсантів, які займаються підготовкою проєктів для участі в конкурсах започаткованих Харківською обласною радою “Разом в майбутнє” та “Ефективна медицина в громаді”. Голова громади наголосив, підготовку документації тримати на особливому контролі, вжити усіх заходів для своєчасної подачі проєктів до конкурсної комісії.

 

Цьогоріч у пріоритеті Харківської обласної ради розвиткові проєкти, перш за все вони повинні бути направлені на покращення умов життєдіяльності та надання послуг жителям громади, поінформував під час наради начальник Управління економіки Лозівської міської ради Сергій Гранкін.

 

Максимальна вартість проєктів для першої категорії складає 1.5 мільйона гривень, для другої — 2 мільйона. Збільшити вартість проєкту дозволяється за рахунок конкурсантів (громадських організацій або міської ради).

 

Загальна сума коштів закладена Харківською обласною радою на реалізацію проєктів складає 60 мільйонів гривень. 40 мільйонів - на проєкт “Разом у майбутнє”, 20 мільйонів на “Ефективна медицина”. Загальна сума співфінансування від Лозівської громади ( міська рада та партнери) понад 4 мільйона гривень.

 

Під час наради конкурсанти доповіли про перспективні проєкти та їх готовність, вона складає від 80 до 100 відсотків.

 

Управлінням освіти молоді та спорту готується два проєкти:

 

Перший - “Затишна гавань - нові можливості для відпочинку дітей”. У його рамках освітяни пропонують провести благоустрій берегової лінії спортивно-оздоровчого комплексу "Бритай – 1". Сподіваються, що у майбутньому, це дасть можливість забезпечити оздоровлення та літній відпочинок для дітей громади та проведення змагань. У найближчий час зробити це, як раніше, на Ізюмщині, Куп’янщині та у Боровій не буде можливості, відзначила начальниця Управління освіти молоді та спорту Вікторія Урванцева.

 

Другий об’єкт - Інклюзивно-ресурсний центр. Проєкт, який готують реалізувати назвали “Простір розвитку дітей з особливими освітніми потребами - темна та світла сенсорна кімната”. Наразі у Центрі обслуговується 620 діток. Кількість, які потребують таких послуг, за рахунок вимушено переміщених осіб, лише збільшується, розповіла начальниця Управління Вікторія Урванцева. Тому є потреба обладнати додаткові приміщення. Над цим планують працювати у рамках запропонованого проєкту.

 

Медики запропонували втілити у життя проєкт “Рання реабілітація”. Кількість хворих у лозівських лікарнях, які потребують реабілітації, лише збільшується, розповіла заступник директора Лозівського ТМО Наталія Полухіна. Медики надають допомогу пораненим на фронті, хворим з опорно-руховим апартом. Є навчена команда лікарів, проте реабілітаційне відділення потребує додаткового обладнання.

 

Для покращення соціальних послуг у віддалених населених пунктах Лозівської громади підготовлено проєкт для придбання мікроавтобусу. Він вже на 100 % готовий до подачі.

 

Проєкт “Надійне укриття — безпечне місто” пропонує втілити громадська організація “Лозівська спілка учасників АТО” спільно з КП “ЖУК”.

 

Реалізувати проєкт, який буде направлено на патріотичне виховання молоді й дорослого населення, запропонували працівники Лозівського Краєзнавчого музею. У планах облаштувати експозиційну залу в якій демонструватимуть події сучасної війни та визвольних змагань різних часів, розповів директор Вячеслав Харченко. Свій проєкт назвали «Музей - джерело відомостей про російсько-українську війну для наступних поколінь”.

 

Ще один перспективний проєкт у галузі культури “Сучасна лабораторія української музики” представив директор Лозівського Палацу культури Віктор Гаращук. Це пересувна студія, яку можна використовувати на різних локаціях, для усіх верств населення — зайняття музикою, створення українських композицій.

 

Для первинної ланки медицини у планах оновити комп’ютерну техніку для лікарів. Цей проєкт подадуть на обласний конкурс мініпроєктів “Ефективна медицина в громаді”.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше