Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Повідомлення про намір отримати дозвіл

Оголошення
27.03.2024

Повне та скорочене найменування суб’єкта господарювання - Акціонерне товариство «Українська залізниця». АТ «Українська залізниця».

Ідентифікаційний код – 40075815.

Місцезнаходження суб’єкта господарювання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти суб’єкта господарювання: 03680, м. Києв, вул. Єжи Гедройця, 5; 
тел.: +38 05745 5-62-11; E-mail: uz@uz.gov.ua.

Місцезнаходження об’єкта/промислового майданчика: Виробничий підрозділ «Локомотивне депо Лозова» регіональної філії «Південна залізниця» акціонерного товариства «Українська залізниця» (ВП «Локомотивне депо Лозова»  РФ «Південна залізниця»
АТ «Українська залізниця») розташовано за адресою: 64602, Харківська обл. Лозівський р-н, м. Лозова вул. 38-ї гвардійської дивізії буд. 7.

Метою отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря для існуючого об’єкта є здійснення господарської діяльності, яка пов'язана з викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря, для забезпечення виконання вимог, передбачених нормативами екологічної безпеки у галузі охорони атмосферного повітря.

Вид діяльності, на який отримується Дозвіл на викиди, не підлягає оцінці впливу на довкілля та прямо не передбачена вимогами ч.2 та ч.3 ст. 3 Закону України "Про оцінку впливу на довкілля" та критеріїв визначення планової діяльності, яка не підлягає оцінці впливу на довкілля, та критеріїв визначення  розширень і змін діяльності та об’єктів, які не підлягають оцінці впливу на довкілля, затверджених постановою КМУ від 13.03.2017 № 1010.

Виробничий підрозділ «Локомотивне депо Лозова» регіональної філії «Південна залізниця» Акціонерного товариства «Українська залізниця» займається технічним обслуговуванням та капітальним ремонтом рухомого складу локомотивів. Виробнича потужність депо по технічному обслуговуванню та поточних ремонтах складає: 29 од. - вантажних електровозів марки ВЛ11; 14 од - маневрових тепловозів марки ЧМЕ-3; 5 од. - тепловоз серії 2ТЕ116 (магістральний, вантажний); 1 од -  тепловоз серії ТГК-2 (маневровий). Підприємство має свій автотранспорт в кількості 26 одиниць.

На території підприємства розташовані наступні джерела викидів забруднюючих речовин: витяжні шафи  №№ 1,2,3; пральна машина КП-019; дизель-генераторна установка (30 кВт); заточувальний верстат (2 абразивних кола діаметром по 400мм); кутова шліфувальна машина; свердлильний верстат; пост електродугового зварювання, електроди:  АНО-21,  МР-3; АНО-4,  УОНІ - 13/55; кутова шліфувальна машина; газове  різання металу; витяжні зонти: духова шафа, електроплита побут., електропл. пром з 6 нагрев. поверхнями., роб. стіл для формовки м'ясних блюд, електропательня, кімната виготовл. виробів з борош., зонт  над духовою шафою; приміщення кім. фритюр, тістоміс, роб. місце просіювання борошна, роб. стіл формовки виробів з борошна; дільниця ТО-ПР електровозів; обдувочна камера; пост електродугового зварювання, електроди:  АНО-21, АНО-4, УОНІ - 13/55, МР-3. тепловоз ЧМЕ-3; прес вулканізаційний; верстати: токарно-гвинторізні; фрезерний; долбіжний; стругальний; площинно-шліфувальний; розточний; свердлильний; шліфув з dкруга450 мм; стенд паливної апаратури робоче місце збирання (розбирання) паливної апаратури, вана мийки деталей в дизпаливі, стенд випробування форсунок в дизпаливі; робоче місце продувки остовів тягових машин; дільниця пропитки деталей електричних машин; камера обдувки стислим повітрям металевих деталей; ковальське горно  ГК-0,1,1; піч розігріву бабіту Б-16; піч розігріву МОП; електротігель; робочий стіл для лудіння; електропіч; високочастотний генератор ВЧГ-6-60/0,44; мийна машина ММД-13; токарний верстат Рафамет UBC-150. Газовий пальник; піскоструминна камера, заточувальний верстат з 2 абр. колами по 300мм; витяжна шафа зарядки акумуляторів; дизельна електростанція  ДЖ 1430 (75 кВт); верстат обточувальний типу А-41; фарбування тепловозів, електровозів; мийка деталей; верстати: пила циркулярна; рейсмусовий; фрезерувальний; фуговальний; ВУДОС; свердлильний; заточувальний для ножей; відкритий склад піску; приміщення сушки піску, сушильна піч СОБУ-1. інв. № 4930400000149; транспортабельна котельна установка ТКУ-1,8 М з паровим котлом Е-2,5-0,9 ГМН; котел паровий Е2,5-0,9. Котел водогрійний КСВа-2, 0 ГС "ВК-21" № 354. Котел водогрійний КСВа-2,0  ГС "ВК-21" № 355; котли НІІСТУ  № 1; топкова твердопаливна; паровий котел  Є - 2.5 - 0,9; приміщення ТКУ-1,8; наземна ємність об'ємом 5 м3; прийомний бункер піску.

Валовий викид таких забруднюючих речовин як: алюмінію оксид (в перерахунку на алюміній); залізо та його сполуки (у перерахунку на залізо); манган та його сполуки (у перерахунку на манган); мідь та її сполуки (у перерахунку на мідь); нікель та його сполуки (у перерахунку на нікель); олово та його сполуки в перерахунку на олово; свинець та його сполуки в перерахунку на свинець; ртуть та її сполуки (у перерахунку на ртуть); хром шестивалентний (у перерахунку на триоксид хрому); цинк та його сполуки (у перерахунку на цинк); оксид вуглецю; фтористий водень; фтор та його сполуки (у перерахунку на фтор) (фтористі сполуки добре розчинні неорганічні (фторид натрію, гексафторсилікат натрію) у перерахунку на фтор; фтористі сполуки погано розчинні неорганічні (фторид алюмінію, гексафторалюмінат натрію) у перерахунку на фтор); сульфатна кислота (H2SO4) (cірчана кислота); оксиди азоту (у перерахунку на діоксид азоту [NO + NO2]); водню хлорид (соляна кислота у перерахунку на HCL); арсен та його сполуки в перерахунку на арсен; речовини у вигляді суспендованих твердих частинок недиференційованих за складом; кремнію діоксид аморфний (Аеросил-175); пил  неорганічний, що містить двоокис кремнію в %: вище 70; пил деревний; пил борошна; пил металевий (легуючих сталей); пил вугільного концентрату (кам'яне вугілля); натрію карбонат (сода кальцинована); акрилонітрил; аміак; акролеїн; ацетальдегід; кислота оцтова; 1,3Бутадієн (дивініл); кислота азотна за молекулою HNOз; бензин  (нафтовий, малосірчистий - у перерахунку на вуглець; уайт-спірит; вуглеводні насичені  С12-С19  (розчинник РПК-26511 та ін) у перерахунку на сумарний органічний вуглець); гас; масло мінеральне нафтове (веретенне,машинне,циліндров.та інш.; сольвент-нафта; 2-Метилбутадієн-1,3 Ізопрен; 2-метилпропен  (ізобутилен) ; етилен; спирт етиловий; дибутилфталат; діоксид сірки (діоксид та триоксид) у перерахунку на діоксид сірки; натрiю гідроксид (натр їдкий, сода каустична); титану діоксид; ксилол та парникові гази - складатиме 58,11254 т/рік (без урахування парникових газів).

Об'єкт відносяться до другої групи та підлягає взяттю на Державний облік. На території об'єкту не має виробництв або технологічного устаткування, на яких повинні впроваджуватися найкращі доступні технології та методи керування та джерел викидів, з яких в атмосферне повітря надходять забруднюючі речовини від виробництв та технологічного устаткування, на які повинні впроваджуватися заходи щодо досягнення встановлених нормативів граничнодопустимих викидів для найбільш поширених і небезпечних забруднюючих речовин. Заходи щодо впровадження найкращих існуючих технологій та заходи щодо скорочення викидів на підприємстві не передбачаються.

Відповідно до матеріалів що обґрунтовують обсяги викидів забруднюючих речовин, на об’єкті немає перевищень встановлених законодавством нормативів, а також згідно з результатами розрахунків розсіювання забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, встановлено, що перевищень ГДК на межі житлової забудови та на межі СЗЗ по вмісту забруднюючих речовин не має. Пропозиції щодо дозволених обсягів викидів відповідають чинному законодавству.

Зауваження та пропозиції просимо надсилати протягом 30 календарних днів з дати публікації повідомлення до Харківської обласної військової адміністрації за адресою: 61002, м. Харків, вул. Сумська, 64, тел.(057)7052153, E-mail: obladm@kharkivoda.gov.ua.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше