Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Оголошення про надання послуги з технічного обслуговування устаткування систем охоронної сигналізації та систем відеоспостереження

Оголошення
14.03.2024

Обслуговування системи відеоспостереження - це один з обов'язкових заходів, регулярне і якісне виконання якого гарантує коректну роботу системи відеоспостереження на протязі всього терміну експлуатації, а також збереження майна від крадіжки і вандалізму, контроль території тощо.

Класіфікатор та його відповідний код ДК 021:2015 50340000-0: Послуги з ремонту і технічного обслуговування аудіовізуального та оптичного обладнання

Термін надання послуги щомісячно – до 31.12.2024 р.

Обсяг фінансування – 346,00 тис. грн.

Послуга передбачає:

Технічне обслуговування відеокамер- 101 од.

Технічне обслуговуваня відео реєстратора -14 од.

Адміністрування та моніторинг системи відеоспостереження вцілому- 1од.

Система відеоспостереження складається із IP відеокамер (Hikvision, Dahua, Samsung), IP відеореєстраторів (Hikvision, Dahua), та додаткового обладнання (моніторів, комутаторів Mikrotik, та ін.).

Складові системи відеоспостереження з’єднуються між собою через мережу (локальну, інтернет, фізичну або віртуальну), для організації надійного зв’язку усіх компонентів системи в цілому.

Організація каналів та методів зв’язку усіх частин системи відеоспостереження (камер, відеореєстраторів) - лежить на відповідальності Виконавця, та напряму залежить від нього в плані надійності зв’язку, ширини каналу та безперервності роботи. Виконавєць самостійно забезпечує підключення усіх частин системи між собою, та надійну безперебійну експлуатацію мережі відеоспостереження. IP камери підключаються до мережі Fast Ethernet або Gigabit Ethernet, відеореєстратори – тільки Gigabit Ethernet.

Обслуговування системи відеоспостереження на строк дії договору включає в себе:

-    Щомісячне обслуговування кожної одиниці складового обладнання системи відеоспостереження.

-    Моніторинг безперебійної роботи всієї системи відеоспостереження, забезпечення захищеної передачі даних та протидія стороннього втручання в програмне забезпечення та передачу даних.

-    Оптимізація та підтримка роботи системи в цілому, та кожної складової системи.

-    Організація каналів зв’язку та комунікацій кожної одиниці складової системи (IP відеокамер та відеореєстраторів) та підтримка безперебійної роботи системи в одній локальній (фізичній або віртуальній) мережі.

-    Оперативна реакція на фізично-технічні несправності складає 24 години.

Щомісячне технічне обслуговування – проводиться щомісяця, для кожної складової системи відеоспостереження (IP камер та відеореєстраторів) окремо, з виїздом до об’єкту розташування обладнання.

Щомісячне обслуговування включає:

-    Виїзд на об’єкт розташування обладнання.

-    Візуальна оцінка загального стану одиниці системи, цілісність комунікацій та стану кабелів, надійність кріплень та забруднення (об’єктивів камер, систем охолодження відеореєстраторів, комунікаційних ящиків, тощо.).

-    Чистка об’єктивів відеокамер, чистка систем охолодження відеореєстраторів, комунікаційних ящиків від пилу, тощо.

-    При необхідності проводиться налаштування відеокамер (ракурсу, фокусу, зуму).

-    Перевірка кріплень камер, комунікаційних ящиків та кабелю, при необхідності – забезпечити надійність кріплення.

-    Перевірка з’єднань кабелів, стан роз’ємів, розеток та контактів.

-    Перевірка електроживлення (основного, при наявності – безперебійного) складової одиниці системи, при наявності недоліків – усунути їх впродовж 48 годин.

-    Перевірка налаштувань відеокамери: дата та час (повинен бути синхронізований з українським NTP сервером), налаштувань кодування відео (роздільна здатність, кількість кадрів в секунду, бітрейт, кодек – в основному та додатковому стрімі – оптимально для кожної камери в залежності від її технічної характеристики, та не менше, ніж 1080P 15к.с. та бітрейтом 4096 Кбіт\с для основного стріму, або вище, якщо характеристики камер підтримують більше ), налаштувань постійного локального запису основного стріму (на карту пам’яті, при наявності), перевірка актуальності версії ПО. При необхідності – усунути недоліки та провести налаштування впродовж 24 годин.

-    Перевірка налаштувань мережевого обладнання одиниці системи, для організації безперебійної роботи системи в цілому. При необхідності – усунути недоліки впродовж 24 годин.

-    Перевірка налаштувань відеореєстраторів (запис кожної камери, оптимальне значення кодеку, частоти кадрів та роздільної здатності, запису номерів транспортних засобів та облич – при наявності такої можливості на камерах, налаштувань дати та часу (повинен бути синхронізований з українським NTP сервером), перевірка стану жорстких дисків, безперервного запису на них, перевірка логів роботи на помилки, перевірка актуальних версій ПО, з’єднань з моніторами, мишами та клавіатурами, оптимізація роботи, тощо). При необхідності – усунути недоліки та провести необхідні налаштування впродовж 24 годин.

-    Перевірка зв’язку (через функцію PING та TRACERT), від складової одиниці системи локально, з точки включення, від кожної камери, кожного комутатора та відеореєстратора, з іншими складовими системи (IP камери, відеореєстратори, комутатори та ін.), для виявлення несправності та оптимізації комутацій, трафіку, та надійності зв’язку компонентів системи з другими складовими в загальній системі. При необхідності – усунути недоліки та провести необхідні налаштування впродовж 24 годин.

Протягом строку дії договору з обслуговування – Виконавцю забезпечити щоденний моніторинг системи відеоспостереження в цілому, з реакцією на несправності та недоліки у строк до 24-х годин. Несправність або недолік повинен бути усунений у строк, що не перевищує 24 години, при неможливості усунення – повідомити Замовника про причини та строки усунення, та прийняти всі міри для усунення несправності у мінімальний проміжок часу.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше