Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Лозівчанам допомагають повернути військовополонених та відшукати зниклих безвісти оборонців

Новини
01.03.2023
Представники консультаційного центру Східного регіону Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими провели зустріч у Лозовій з родинами військовополонених та зниклих безвісти.
Участь у зустрічі взяли перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков, депутат Харківської обласної ради Максим Зеленський, голова районної ради Вадим Гоч, представники Національної поліції та Лозівського військового комісаріату. Допомогу в організації зустрічі надало Управління праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради.
- Я сподіваюся на плідну роботу й позитивні результати, - відзначив перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков. -Зі свого боку ми робитимемо все від нас залежне аби надати допомогу у пошуках ваших рідних. За необхідності міська рада готова розглядати можливість надання матеріальної допомоги родинам військовополонених та зниклих безвісти.
Консультаційний центр Східного регіону створено, як філіал Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими наприкінці грудня минулого року, розповіла головний консультант Олена Матвієнко. Родинам дуже важливе спілкуватися не лише телефоном, а й проводити очні зустрічі з людьми, які допомагають у пошуці рідних, відчувати підтримку й знати, що вони не лишилися сам на сам зі своїм горем. Тому центром втілюються у життя такі заходи, як виїзні зустрічі, бо не всі в змозі приїхати до Харкова. Аналогічні зустрічі у Харківській області вже провели у Красноградській, Золочевській громадах. Велику зустріч з родинами також провели у Полтаві.
Олена Матвієнко під час зустрічі повідомила приємну новину. У ході останнього обміну повернуто з полону захисника - жителя Лозівської громади. Наразі він проходить реабілітацію. Йому та його родині допомагають адаптуватися до життя після повернення з полону.
Центр надає консультаційну допомогу щодо алгоритму дій у разі отримання сповіщення про зниклого безвісти або потрапляння у полон. Допомагає налагодити комунікації з поліцією, СБУ, представниками військкомату та військових частин. Пройти необхідні певні процедури від відбору зразків ДНК до проведення експертиз. Якщо загиблий військовослужбовець, а центр займається й пошуком цивільних осіб, у подальшому консультують щодо дій з отримання одноразової допомоги. З рідними працюють психологи.
Під час очних зустрічей з родинами Лозівської та сусідніх громад, фахівці центру з’ясовували обставини, які допоможуть з пошуком, консультували щодо подальших дій, допомагали з підготовкою відповідних документів.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше