Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

КОРИСНІ ЗВИЧКИ, ЯКІ ВАРТО ІНТЕГРУВАТИ В ЩОДЕННУ РУТИНУ, ЩОБ БУТИ ЗДОРОВИМ

Оголошення
16.05.2024

Ціль «Їсти здорову їжу» 

Коли йдеться про здорове харчування, люди часто відчувають розгубленість і не знають, із чого почати, що заважає їм почати взагалі. Звісно, упорядкувати раціон, зробити його здоровим і збалансованим може бути дуже складним завданням, особливо, коли ви маєте мало часу чи погану звичку заїдати стрес чимось не дуже корисним. Утім маленькі кроки допоможуть і тут. Зробіть правилом їсти салат в обід щодня або приберіть сільницю зі столу і додавайте до страв замість солі трави і різноманітні спеції. Відмовтеся від цукру й сиропів у каві або чаї або для початку замість двох ложок цукру додайте одну.

ВООЗ рекомендує вживати не менше п’яти порцій фруктів і овочів (еквівалент 400 г) на день. Спробуйте з’їдати яблуко замість перекусу. Пам’ятайте, що «здорова» тарілка має на 50% складатися з овочів (крім картоплі), тож намагайтеся поступово впровадити це правило і в своє життя.

Ще одна порада: спробуйте щовечора виділяти 15 хвилин, щоби продумати раціон на наступний день і підготувати відповідні продукти. Ймовірно, коли настане час обіду, ви зробите вибір на користь здоровішої їжі, а не вхопите перше, що потрапить до рук.

Джерело – МОЗ України

Ціль «Добре спати» 

Сон – основа здоров’я! Ми знаємо, що потрібно спати 8 годин на добу, але з постійними ракетними загрозами це буває важко. Утім корисні звички навколо сну знадобляться нам після перемоги, тож спробуйте формувати їх уже: не беріть до ліжка телефон – краще прочитайте кілька сторінок цікавої книги, щільно закрийте вікна, щоби спати в темряві, прийміть душ для розслаблення.

Звісно, в кінці дня хочеться посидіти в тиші чи зайнятися улюбленими хобі, проте не робіть це за рахунок годин сну. Спробуйте наступного тижня лягати на 15-30 хвилин раніше ніж зазвичай – це вже буде тим маленьким кроком до здоров’я. 

Пам’ятайте, брак сну провокує переїдання упродовж дня і може впливати на продуктивність праці, тож працюйте над налагодженням сну.

Джерело – МОЗ України

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше