Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До відома внутрішньо переміщених осіб

Оголошення
16.06.2023

Для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 207 (зі змінами), був затверджений Порядок видачі ваучерів, відповідно до якого службою зайнятості видаються ваучери на навчання.

Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер, затверджений наказом Міністерства економіки України від 11.04.2023  № 2040. Цим Наказом передбачається розширення переліку професій для осіб, які мають право на отримання ваучера. Категорії громадян, що мають право на отримання ваучера, визначені в статті 30 Закону України “Про зайнятість населення”. До них належать, серед іншого, і внутрішньо переміщені особи працездатного віку (за відсутності підходящої роботи). Скориставшись такою можливістю, вони матимуть більше шансів працевлаштуватися за обраною спеціальністю.

Наразі Наказом визначено 123 професії і спеціальності, за якими можна отримати ваучер. Водночас, до переліку були включені, зокрема, такі спеціальності: 174 “Автоматизація, комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка”, 162 “Біотехнології та біоінженерія”, 022 “Дизайн”, 012 “Дошкільна освіта”, 273 “Залізничний транспорт”, 122 “Комп’ютерні науки”, 075 “Маркетинг”, 255 “Озброєння та військова техніка”, 076 “Підприємництво та торгівля”, 242 “Туризм і рекреація”, 263 “Цивільна безпека”.

Ознайомитись з повним Переліком можна на вебсторінці Державного центру зайнятості  https://is.gd/6czbRh

Ваучер - документ, за допомогою якого повністю або частково оплачується вартість навчання у закладах освіти. Заклад освіти, в якому буде проходити навчання, особа вибирає самостійно. Ваучери видаються одноразово. Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не більше 10-кратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (на 01.01.2023 – 26 840 грн). Оплачує ваучер Фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Заява може бути подана особисто в паперовій формі або онлайн на Порталі Державної служби зайнятості.

За більш детальною інформацією звертайтесь до працівників Лозівської філії Харківського обласного центру зайнятості за адресою: Харківська область, місто Лозова, Севастопольський бульвар 14а, або за телефонами: 0502195051, 0959153591

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше