Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Жителям Лозівської громади допомагають повернути додому військовополонених

Новини
12.01.2024

До Лозової завітали фахівці Консультаційного центру Східного регіону Координаційного Штабу з питань поводження з військовополоненими, щоб підтримати рідних у пошуках і поверненні військовополонених та зниклих безвісти оборонців. Доєдналися до роботи представники Міжнародного Комітету Червоного Хреста. Зустріч з фахівцями організовано за сприяння депутата Харківської обласної ради Максима Зеленського.

Перший заступник Лозівського міського голови Олександр Жидков відзначив: «Організовуючи цю зустріч, ми сподіваємося на плідну роботу й позитивні результати. Усі разом ми прикладатимемо максимум зусиль аби повернути ваших рідних з російського полону.»

На жаль останні пів року обмін військовополоненими просувається дуже важко, інформує Сергій Чебишев, керівник Східного регіонально Центру Координаційного Штабу з питань поводження з військовополоненими - Ворог не бажає забирати свої військових додому, відповідно – не віддає наших. Величезні зусилля прикладено аби здійснити останній обмін, який відбувся у січні цього року, говорить керівник.

- Сьогодні ми приїхали аби спільно відшукувати шляхи виходу зі складних ситуацій, в яких ви опинилися, намагаючись повернути рідних додому, - відзначив Сергій Чебишев. - Разом з нашими фахівцями пропонуємо пропрацювати кожен крок і бути впевненими, що заклали максимальне підґрунтя для пошуку та повернення. Ми маємо зібрати якомога детальні відомості, аби у подальшому переговорники їх змогли використати та підвищити шанси на повернення з полону.

Під час індивідуальних зустрічей з родинами фахівці центру з’ясовували обставини, які допоможуть з пошуком, консультували щодо подальших дій. Також надали допомогу в оформленні усіх необхідних документів, які надають право на отримання соціальних гарантій та виплат передбачених чинним законодавством.

На ряд питань надали відповіді представники Лозівського районного ТЦК та СП й фахівець Головного Управління Національної поліції в Харківській області.

Допомогу в організації консультацій надало Управління праці та соціального захисту населення Лозівської міської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше