Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Запровадження індивідуального договору

Оголошення
02.01.2024

Шановні споживачі!

Комунальне підприємство «Тепловодосервіс» Лозівської міської ради Харківської області (далі – КП «Тепловодосервіс») доводить до вашого відома, що відповідно до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» №2189-VIII від 09.11.2017 (далі – Закон №2189), споживачі самостійно обирають модель договірних відносин у багатоквартирному будинку на послуги з управління побутовими відходами. Відповідно до ст.12 Закону №2189 надання житлово-комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах.

Договори про надання комунальних послуг мають бути укладені виконавцями відповідних комунальних послуг протягом двох місяців з дня набрання чинності рішенням Кабінету Міністрів України про затвердження типових публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг.

Порядок та особливості укладання, зміни і припинення договорів про надання житлово-комунальних послуг визначаються статтями 13-14 цього Закону.

Механізм надання суб’єктами господарювання у сфері управління відходами незалежно від форми власності послуги з управління побутовими відходами у містах, селищах і селах визначається Постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Правил надання послуги з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами» від 8 серпня 2023 р. № 835 (далі – Постанова №835).

Відповідно до ч. 1, 4 ст. 25 Закону №2189 споживачі зобов’язані укласти договір про управління побутовими відходами з виконавцем послуги з управління побутовими відходами, визначеним у встановленому законодавством порядку. Послуга з управління побутовими відходами надається згідно з умовами договору, що укладається з урахуванням особливостей, визначених цим Законом, Законом України "Про управління відходами" та вимогами правил надання послуг з управління побутовими відходами, що затверджуються Кабінетом Міністрів України.

Звертаємо увагу, що відповідно до Закону №2189 у багатоквартирному будинку усім категоріям споживачів (власникам квартир, приватних будинків та нежитлових приміщень) надаються послуги з управління побутовими відходами.

Отже, інші споживачі (крім населення), релігійні організації та бюджетні установи, в разі розташування їх приміщень в багатоквартирному житловому будинку, повинні укласти з виконавцем послуг типовий договір про надання послуг з управління побутовими відходами відповідно до обраної співвласниками багатоквартирного будинку моделі договірних відносин.

Відповідно до ч.5 ст.13 Закону №2189 у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір, з ними укладається індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання, форма якого затверджена Постановою №835.

Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги.

Відповідно до ст. 13 Закону №2189 публічні договори приєднання про надання комунальних послуг з власниками індивідуальних (садибних) житлових будинків вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування такий власник не вчинив дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги.

Фактом приєднання споживача до умов індивідуального договору є прийняття пропозиції укласти договір (акцепт), вчинення споживачем будь-яких дій, які свідчать про його бажання укласти договір, зокрема надання виконавцю підписаної заяви про укладення договору (додаток до договору), сплата рахунка за надану послугу, факт споживання послуги.

Заяву-приєднання буде рознесено за адресами споживачів контролерами, або може бути надано у будь-який зручний спосіб для споживача особисто в КП «Тепловодосервіс» (смт Краснопавлівка, м-н., буд. 16).

Примітка: запровадження публічного договору про надання послуг з управління побутовими відходами стосується споживачів комунальних послуг у багатоквартирних будинках (населення, інші споживачі, фізичні особи-підприємці, юридичні особи), та у індивідуальних садибних житлових будинках.

Повідомлення про місце опублікування тексту договору розміщується на інформаційних стендах в приміщеннях КП «Тепловодосервіс», в рахунках на оплату житлово-комунальних послуг, де зазначено посилання на офіційний веб-сайті органу місцевого самоврядування - Лозівської міської територіальної громади https://lozovagromada.gov.ua/.

Враховуючи вищевикладене, КП «Тепловодосервіс» оголошує про офіційну публікацію Індивідуального договору про надання послуги з управління побутовими відходами, який є публічним договором приєднання.

Адміністрація КП «Тепловодосервіс» Лозівської міської ради Харківської області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше