Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З дня загибелі Героя України Олександра Лавренка минуло десять років

Новини
19.07.2024

Вшанувати пам'ять полеглого захисника сьогодні, 19 липня, зібралися на могилі Героя та у ліцеї №7, де навчався Олександр.

В знак глибокої шани і поваги до подвигу Олександра Лавренка скорботні квіти вдячності на його могилу  лягли від рідних та близьких, Лозівської міської ради та її виконавчого комітету, народного депутата України Юлії Світличної,  Лозівської військової адміністрації та районної ради, нинішніх захисників України.

Учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих захисників української землі.

Згадати шкільні роки та життєвий шлях Олександра Лавренка у ліцеї №7 зібралися вчителі та учні. На захід запросили рідних полеглого у бою Героя. Також  у заході взяла участь голова громадської організації "Пам'ять серця" Лариса Шевченко.

Учасники поклали квіти до меморіальної дошки Олександра Лавренка, розміщеної на вході до ліцею. Згадали про усіх загиблих героїв-захисників.

У день загибелі, 21 липня 2014-го року, танкова рота Олександра вела бій в районі Донецького аеропорту із захоплення та знищення блокпосту терористів. Його танк потрапив у засідку. В жорстокому бою було знищено дві ворожі мінометні обслуги, але, на жаль, бойова машина Героя України підірвалася на потужному фугасі. Лавренко Олександр Миколайович, разом з екіпажом танку, загинув в районі селища Піски.

У 2015 році Олександр посмертно був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького III ступеня, а також недержавною нагородою – орденом «Народний Герой України». У 2016 році за Указом Президента України «За виняткову мужність, героїзм і самопожертву, капітану Лавренку Олександру Миколайовичу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно)», а рішенням виконавчого комітету Лозівської міської ради у тому ж році присвоєно звання Почесний громадянин міста Лозова (посмертно).

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше