Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Юрій Кушнір представив Лозівську громаду на Форумі у Німеччині

Новини
16.03.2023

Проходив Форум зі стратегічного муніципального партнерства 27 та 28 лютого у місті Зіндельфінгені.  Лозівську громаду запросили до участі за підтримки міжнародних партнерів - Citiec for Cities/United for Ukrain.  Мета поїздки – налагодження партнерських відносин між містами Німеччини та України.  А також донесення до Європейської спільноти інформації,  як громади, зокрема Лозівська,  виживають в умовах війни та протистоять тим проблемам, які виникли у результаті російської військової агресії.

У рамках форуму Лозівській громаді запропоновано співпрацю з містом Ва́йблінген, що у західній Німеччині. Секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір зустрівся з мером Себастьяном Вольфом та головою його офісу Габріеллою Зіммендінгер.

«На першому етапі, поспілкувавшись з колегами з Німеччини, намітили кілька напрямків співпраці, - розповів Юрій Кушнір. – На сьогодні найбільш реальний – культурний та спортивний обмін.  У його рамках лозівська молодь зможе відвідувати місто Ва́йблінген, представляти свої досягнення та переймати досвід партнерів.  На подальше, коли ситуація у нашій державі дозволятиме, зустрічати гостей з дружнього міста та розвивати  більш тісні економічні зв’язки для взаємовигідної співпраці. У перспективі, за задумом організаторів форуму, Лозова та Ва́йблінген можуть стати містами-побратимами»

Під час зустрічі, керівникам німецького муніципалітету надано інформацію про Лозівську громаду та потенційні напрямки партнерства.  Ва́йблінген -різнопланове місто з яким Лозівська громада  готова співпрацювати й у напрямку туризму, спортивних заходів, житлово-комунального господарства, розміщення  виробничих потужностей. Наголошено на зручному логістичному розташуванні громади.

Користуючись нагодою, продемонстровано відеоролик про Лозівський міський Палац культури. Яким він був, скільки сил вкладено у його реконструкцію і те, що сталося з ним 20 травня 2022 року у результаті російського ракетного удару.

Це викликало бурхливі емоції німецьких партнерів, говорить Юрій Кушнір. Відео повторно покажуть на сесії місцевої ради міста Ва́йблінген. Також обговорять партнерство з Лозовою.

«Під час поїздки ми мали на меті показати, що не дивлячись на війну, у нашій державі розвиваються демократичні інститути й Україна прагне вступити до європейської сім’ї. Що ми готові не тільки переймати досвід, а й ділитися своїм, - наголосив Юрій Кушнір. - Наприклад, пересувний ЦНАП у Лозовій, їх вразив такий сервіс для населення»

У ході поїздки Юрій Кушнір просив європейських партнерів і про допомогу. Озвучив перелік потреб для оснащення пунктів незламності та укриттів. Також обговорив можливості  реабілітації дітей постраждалих від війни, отримання допомоги медикаментами та медичним обладнанням.

Секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір подякував міжнародним організаціям та Асоціації міст України, яка є стратегічним партнером проведення подібних заходів, за пропозицію взяти участь у Форумі.  Відзначив, що це надало можливість поспілкуватися з потенційними партнерами й просувати українські громади безпосередньо на Європейському рівні.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше