Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Жемчужинках відкрили реалізований проєкт «Впевнені кроки у майбутнє»

Новини
10.12.2021

У комунальній установі «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жемчужинки» завершено проєкт місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» «Впевнені кроки у майбутнє». Завдяки його реалізації Центр розширює свою діяльність. Для молодих людей з інвалідністю (18+) тут створено соціально-побутове відділення, на його базі вони здобуватимуть навички самостійного життя.

Загальна вартість проєкту півтора мільйона гривень. Профінансований він з міського та обласного бюджетів. За кошти міського - 500 тисяч гривень виконано ремонтні роботи, за обласні – 1 мільйон закуплено необхідне обладнання. Партнером у реалізації проєкту стало КНП Харківської обласної ради «Обласний спеціалізований Будинок дитини «Гіппократ»».

Капітальний ремонт виконано на площі 162 м2. У відділенні облаштовано кухню, майстерню, встановлено обладнання для прання. Вихованців навчатимуть шити, вишивати, готувати їжу, сервірувати стіл, прати й прасувати. Також у відділенні облаштована зона фізичного розвитку, де встановлені бігова доріжка, орбітрек, тренажер гребний, реабілітаційний стіл з електричним регулюванням висоти, реабілітаційний комплекс, закуплено спортивне обладнання. Є кімната для психологічного розвантаження.

Сьогодні, 10 грудня, Лозівський міський голова Сергій Зеленський, депутати Харківської обласної ради: Олександр Діденко, Максим Зеленський, Любов Канцедал, Лариса Орлова, депутат Лозівської міської ради Андрій Бакулін урочисто відкрили соціально-побутове відділення.

- За шість років спільними зусиллями ми створили чудові умови для реабілітації діток з особливими потребами Лозівської тергромади, - сказав міський голова Сергій Зеленський звертаючись до присутніх. -Я дякую директорці Ользі Михайлівні Ашитковій, саме завдяки її наполегливості й нескінченним ідеям, Центр перетворився на «храм реабілітації» для таких діток. Втілюючи проєкт «Впевнені кроки у майбутнє», Центр розширює свою діяльність й підтримуватиме вихованців вже після досягнення повноліття. Я вдячний за підтримку в його реалізації голові Харківської обласної ради Тетяні Єгоровій-Луценко, обласним і міський депутатам та усім причетним до його втілення.

Директорка Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жемчужинки» Ольга Ашиткова, наголошує, що цей проєкт дуже важливий для громади. Діти з інвалідністю, які проходять реабілітацію в Жемчужинках, після досягнення повноліття залишають стіни Центру зовсім не підготовленими до самостійного життя й можуть розраховувати лише на підтримку батьків.

- Реалізуючи цей проєкт ми мали на меті підтримувати наших вихованців і в подальшому, навчити їх самостійності й бути пристосованими до вирішення соціально-побутових проблем, - говорить Ольга Ашиткова. 

Керівниця подякувала за допомогу у реалізації проєкту та розвитку Центру - Лозівському міському голові Сергію Зеленському, депутатам усіх рівнів та обласному керівництву.

У 2021 році на утримання комунальної установи «Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Жемчужинки» з міського бюджету виділено понад 2 мільйона гривень.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше