Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Лозовій з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні поклали квіти до Братської могили Меморіалу Слави

Новини
08.05.2024

Пам’ятні квіти лягли від Лозівської міської ради та її виконавчого комітету, від народного депутата України Юлії Світличної,  від Лозівської районної військової адміністрації та районної ради,  від нинішніх захисників України та захисників правопорядку. Присутні вшанували пам'ять усіх українських героїв-захисників, які увійшли в безсмертя, хвилиною мовчання.

Цьогоріч 8 травня Україна вперше відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років разом із європейською спільнотою.

Цей день є точкою відліку закінчення Другої світової,  яка тривала шість довгих років, охопивши значну частину планети, поглинувши 61 державу. Нацизм ніс із собою звірства, розруху, голод, сльози, смерть. Страшна війна минулого століття - пекуча рана, яка й досі болить..

За різними оцінками, в ній загинуло приблизно 80 мільйонів людей, вісім з яких – українці, бо саме українська земля була місцем масштабних битв і найзапеклішого спротиву.

На нашій території війна не припинялася 1225 днів і ночей — з 22 червня 1941-го до 28 жовтня 1944-го.

По всій України точилися кровопролитні бої, більше, ніж у 100 населених пунктах вони були особливо запеклими. Саме в Україні вирішувалася доля Другої світової війни в Європі.

За особливу мужність і відвагу, проявлені в боях Другої світової, 2072 українця було удостоєно звання Героя, майже 3 тис українців стали повними кавалерами орденів Слави! 

 Пройшли десятиліття з того часу, як стихли бої тієї війни, про яку думали, що вона найстрашніша, найкривавіша…  24 лютого 2022 року ми знову розпочали відлік тривожного воєнного часу, коли Україна здригнулася від ракетних атак, сирен і вибухів. Зараз знову проливається кров наших людей, які мужньо захищають незалежність та цілісність Батьківщини від російської агресії.

У цей травневий день, День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, українці віддають данину пам’яті тим, хто не повернувся з поля бою, низько схиляють голови перед мужністю і стійкістю наших прадідів-дідів, які зберегли мир на нашій згорьованій землі, тим, хто зараз героїчно протистоїть російській агресії.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше