Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Лозовій продовжують відшукувати джерела фінансування на будівництво нового полігону з переробки твердих побутових відходів

Новини
03.01.2024

Міністерством захисту довкілля й природних ресурсів планується залучення донорських коштів для будівництва декількох  полігонів з переробки ТПВ у громадах Харківської області.  До переліку включено й Лозівську міську територіальну громаду.

З цього питання сьогодні, 3 січня, Лозову відвідали  представники Міністерства захисту довкілля й природних ресурсів та відповідного Департаменту Харківської обласної військової адміністрації.  Делегація оглянула ділянку, на якій пропонують улаштувати новий полігон, вивчила вихідні дані для будівництва та обговорила перспективи втілення проєкту з Лозівським міським головою Сергієм Зеленським.  

  • Вирішенням проблеми забезпечення населення Лозівської міської територіальної громади якісними послугами з вивезення та захоронення твердих побутових відходів ми займаємося вже декілька років поспіль, - відзначив голова громади Сергій Зеленський. – За підтримки ХОВА у 2017 році нами розроблено робочий проєкт, який передбачає будівництво полігону ТПВ із застосуванням сучасної лінії сортування. На жаль, реалізувати його на той час не вдалося. Але ми не припиняємо відшукувати такі можливості, у тому числі ведемо перемовини й з міжнародними партнерами.  Вдячні вам, що зацікавилися нашою громадою. Ми готові до подальшої тісної співпраці у напрямку реалізації проєкту.  

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував за підтримку у даному напрямку роботи голові Харківської обласної військової адміністрації Олегу Синєгубову  та присутньому на зустрічі керівнику Департаменту Андрію Нереті.

Представник Міністерства захисту довкілля й природних ресурсів відзначив високий рівень готовності Лозівської громади до реалізації проєкту  будівництва нового полігону з переробки ТПВ: «Ми вивчили документацію, оглянули запропоновану ділянку  й вдячні за виконаний вами великий об’єм підготовчих робіт.  Зі свого боку робитимемо усе можливе аби включити Харківську область у постанову Кабінету Міністрів на отримання донорської допомоги.  Сподіваємося, що у цьому році   розробимо підготовчі документи й наступного приступимо до реалізації проєктів в громадах Харківщини з дотриманням усіх екологічних норм та фінансової дисципліни».

Фахівці комунальних підприємств Лозівської міської ради поінформували, що звалище твердих побутових відходів міста Лозова, яке  функціонує  з 1962 року вичерпало свої можливості. Тому для забезпечення екологічної безпеки та сприяння санітарної надійності в охороні навколишнього природного середовища громада вкрай потребує нового полігону.

Для його будівництва виділена земельна ділянка площею 9 гектарів. З появою нового полігону буде забезпечено закриття та рекультивацію існуючого переповненого звалища. Окрім того, це надасть можливість користування новим звалищем ТПВ суміжним громадам, а саме: Первомайській,  Близнюківській,  Біляївській, Олексіївській та Сахновщинській, що складатиме близько 152,5 тис. мешканців.  

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше