Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Лозівській громаді відзначили день народження Тараса Шевченка

Новини
09.03.2023

З цієї нагоди квіти пам’яті до погруддя Тараса Шевченка лягли від керівництва Лозівської тергромади, Лозівського району та народного депутата України Юлії Світличної.

 

9-те березня Указом Президента України визначено Національним Шевченківським днем. Сьогодні виповнюється 209 років від дня народження великого українського поета, письменника, драматурга, художника – Тараса Григоровича Шевченко. Саме він першим підняв полум’яний голос на захист нашої нації, нашої мови. Своїм словом поет пробудив у нас національну гідність, самоусвідомлення, закликав бути патріотами і боротися за рідну землю.

І сьогодні наш народ знову, як і 200 років тому, відбивається від країни-агресора, яка мріє стерти нашу історію, державність, нашу ідентичність.

Присутні вшанували хвилиною мовчання кожного загиблого героя, який виборював незалежність України. Народ України завжди пам’ятатиме про ціну, яку вони заплатили за право українців жити в незалежній державі.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше