Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Лозівській громаді розвивають напрямок стаціонарної реабілітаційної допомоги

Новини
03.07.2024

За підтримки Національної служби здоров’я України та у рамках співпраці з міжнародними партнерами у Лозівському ТМО планують облаштувати додаткові приміщення для надання реабілітаційних послуг. Збільшити кількість, вже функціонуючих 20 ліжко місць, як мінімум до 50, отримати додаткове обладнанням та розширити спектр послуг.

За дорученням Лозівського міського голови Сергія Зеленського, проєкт реабілітаційного центру, делегація з Лозівської громади представила на міжнародній виставці-конференції REBUILD UKRAINE: HEALTH & REHABILITATION у місті Варшава, Польща.  Заступник міського голови Валерія Крикун, директор Лозівського ТМО Юрій Шевченко, його заступниця Наталія Полухіна, поінформували потенційних партнерів про актуальність розвитку напрямку стаціонарної реабілітаційної допомоги. Представили своє бачення щодо ремонтих робіт та оснащення. Пропозиції та напрацювання лозівських медиків зацікавили польських, французьких та чеських партнерів.

Також представники Лозівської громади обговорили можливі напрямки співробітництва з виробниками ортопедичного обладнання та фармкомпаніями.

Міжнародна виставка-конференція REBUILD UKRAINE: HEALTH & REHABILITATION проходила за підтримки Міністерства у справах ветеранів України. Мета - залучення міжнародного фінансування на відновлення медичного сектору України. Лозівська громада єдина з Харківської області була представлена на міжнародному заході. Загалом з України участь у виставці-конференції  взяли 28 громад.

Керівники громади та медики вдячні за підтримку та допомогу розвитку реабілітаційних послуг у Лозівський громаді та можливість взяти участь у заході міжнародного рівня - керівниці Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров'я України Вікторії Мілютіній.

Раніше за її сприяння, в рамках укладеного договору з Благодійним Фондом «Пацієнти України», у нещодавно відкрите у Лозівському ТМО сучасне реабілітаційне відділення,  встановлено дороговартісне реабілітаційне обладнання на сума 2,2 млн грн.  Розраховане воно на 20 ліжко місць. Мешканці Лозівської та сусідніх громад, а також внутрішньо-переміщені особи мають змогу отримувати у відділенні допомогу за усіма напрямами реабілітації, які регламентуються Національною службою здоров’я України: післятравматична, опорно-рухова, кардіо-респіраторна, неврологічна й психологічна реабілітація.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше