Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Хлібному обговорили стан доріг, перевезення та гуманітарну допомогу

Новини
15.05.2023

Лозівський міський голова 12 травня зустрівся з мешканцями Хлібного. Люди запитували про можливість ремонту доріг, графік курсування маршруток, надання гуманітарної допомоги та житла для вимушених переселенців.

Мешканці Хлібного попросили додати пізні рейси маршруток, оскільки остання з Лозової відправляється на початку шостої години вечора. Голова громади пояснив, з перевезеннями складна ситуація: чимало водіїв захищають Україну, частина транспорту також працює для оборони. Сергій Зеленський попросив людей визначитися, о котрій саме необхідні додаткові рейси. Їх спробують організувати, якщо будуть пасажири, бо перевозити по кілька людей невигідно. Перевізники працюють на збиткових тарифах, тому громада дотує різницю, щоб не підвищували вартість проїзду.

Щодо ремонту вуличних доріг людей не обнадіювали. Пояснили, в умовах повномасштабної війни першочергово роблять шляхи, якими курсує громадський транспорт. Раніше для Хлібного зробили центральну та об’їзну дороги.

Про гуманітарну допомогу міський голова зазначив, в першу чергу її надають переселенцям, які залишилися без нічого, а також гостро потребуючим мешканцям громади. Наданих продуктових наборів не вистачає для всього населення. Міський голова закликав родини, яким терміново необхідна підтримка, звертатися до старости або Управління соцзахисту.

Сергій Зеленський також закликав селян, які не можуть працевлаштуватися, звертатися до Центру зайнятості. Там пропонують роботи з відновлення громади. Їх виконують вже понад 100 мешканців.

Мешканці Хлібного також запитали про пусті будинки, котрі можна було б тимчасово надати переселенцям. Заступник міського голови Олексій Корпан пояснив, у більшості з цих помешкань є власники – без їхньої згоди розпоряджатися приватним майном не можна, а господарів знайти не завжди вдається.

Наприкінці зустрічі Сергій Зеленський подякував старості Панютинського округу Інні Удовіченко за сумлінну роботу і наголосив, з перших днів повномасштабного вторгнення жоден зі старост Лозівської громади не залишив людей та не поїхав.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше