Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Свято милосердя та любові

Оголошення
15.09.2023

Свято День усиновлення встановлено в Україні  «…ураховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення…» згідно з Указом Президента України «Про День усиновлення» від 27 листопада 2008 року № 1088/2008. Про встановлення свята було оголошено на Всеукраїнському форумі усиновлювачів, який проходив 27 листопада 2008 року в Києві.

          У зв'язку з реформою церковного календаря в Україні, день християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, з 2023 року відзначається 17 вересня. 28 липня 2023 Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний указ про перенесення Дня усиновлення з 30 вересня на 17 вересня.

          Це свято великого серця, безкорисної любові та безмежної доброти. Символічно і невипадково ми відзначаємо його в день християнських святих.

Це  свято для  дітей, які отримали люблячих та дбайливих батьків. Це свято  сімей, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та здобули щастя бути батьками.

          Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих, так і з боку дитини. Усиновлення – не просте батьківство. Це – велика відповідальність, побудована на милосерді та доброті. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих. Доброта і любов – головне, що ми повинні дарувати нашим дітям. Адже діти – це наша надія і наше майбутнє. Щоб ця надія здійснилася, ми, дорослі, повинні пам’ятати про свою відповідальність, піклуватися про кожну дитину. Особливо про дітей, які залишилися без батьківської опіки. Турбота про них – наша спільна мета, обов’язок суспільства, держави. Традиційно вважається, що усиновлення – це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення.  Та це і вирішення проблем дорослих, які хочуть виховати дитину. Дитину, яка народжена не ними, але потребує саме їх любові та піклування. Історію і країну творять люди, історію щасливого дитинства творять батьки. Батьківство – це велике щастя, і разом з тим велика жертовність. Ми щиро вітаємо і пишаємося родинами, які усиновили дітей. Віримо, що батьки і діти, яких об’єднала доля, будуть щасливими, адже родина, в якій є усиновлена дитина – це родина назавжди. Усиновивши чи взявши дитину під опіку, утворивши прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, батьки стають взірцем людяності та відповідальності.

          Держава всебічно підтримує дітей, які, з різних причин, втратили батьківську турботу. Гарантовані державою права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, мають забезпечити їм гідне життя, але тільки в тому разі, коли ми, громадяни, небайдужі до дитячих доль, допоможемо відкрити нові обрії  для малечі, яка має право на щасливе майбутнє.

          Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які  потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей і сімей. Сьогодні на території Лозівської міської територіальної громади зростають 52 усиновлені дитини. Зберігаючи таємницю усиновлення,  ми не можемо назвати прізвища цих людей, але з впевненістю можемо сказати, що завдяки їх любові, гуманності і милосердю діти знайшли маму та тата, щасливу родину, сімейний затишок. У сім’ях опікунів, піклувальників виховується 189 дітей, сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 73 дитини та особи проживає в прийомних сім’ях і дитячих будинках сімейного типу.

          Дякуємо всім усиновлювачам, опікунам, піклувальникам, прийомним батькам і батькам-вихователям! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше – щастя мати родину. Звертаємося до всіх, хто вже пройшов шлях усиновлення, до тих, хто ще обмірковує своє рішення. Шлях батьківства не буває легким, це постійна і наполеглива праця, але й найблагородніша місія людини. Справжньою винагородою для вас будуть посмішки щасливих дітей, які даруватимуть радість, тепло і впевненість у завтрашньому дні. Хай щедрість та милосердя Ваших душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидають ваші серця! Зичимо всім миру, здоров’я, добра та благополуччя!

            Необхідну консультацію з питань сімейних форм виховання ви можете отримати, звернувшись до служби у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області, яка знаходиться за адресою: м.Лозова, вул.Олега Куцина (Лозовського), буд. 10 А, 2 поверх.

 Служба у справах дітей Лозівської міської ради Харківської області

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше