Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Ситуація з водозабезпеченням Лозової залишається складною

Новини
06.09.2023

Працівники КП «Харківводоканал» майже щодня усувають аварії на водогоні з Краснопавлівки. Втрати води досягають 50% та продовжують зростати. Мережі вичерпали свій ресурс.

З цього питання Лозівський міський голова Сергій Зеленський зустрівся з здиректором Комплексу водопідготовки «Дніпро» Максимом Панченком.

Під час наради заступник Лозівського міського голови Денис Петренко висловив занепокоєння щодо сталого водопостачання міста в осінньо-зимовий період. Як свідчить практика саме у цей період аварії частішають.  Відзначив, що завдяки оперативним реагування з ліквідації аварійних ситуацій фахівцями «Харківводоканалу», на сьогодні  рівень води в резервуарах достатній.

Максим Панченко поінформував, що наразі ліквідовують масштабний порив в районі села Браїлівка. Ділянка досить складна й проходить під високовольтними лініями, тому довелося просити енергетиків про тимчасові відключення.

Також керівники обговорили гостру потребу в новому водогоні від Краснопавлівки до Лозової. Протяжність двох гілок складає понад 30 км. Попередня вартість робіт – більше 1 млрд грн. Замовник – Департамент ЖКГ Харківської обласної військової адміністрації.

  • Проєкт будівництва вже готовий, - поінформував Лозівський міський голова Сергій Зеленський. - Наразі отримано попереднє погодження Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на будівництво нового водогону. Дякую за сприяння у цьому віце-прем'єр-міністру з відновлення України Олександру Кубракову та начальнику ХОВА Олегу Синєгубову. Щодо реалізації задумів, вторгнення росії в Україну відтермінувало багато стратегічних проєктів розвитку.

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше