Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На комунальній нараді обговорили питання утримання доріг та тротуарів у зимовий період

Новини
19.01.2024

Зима 2023-24 років характеризується різкими коливаннями температурного режиму та  зміни опадів. Це  ускладнює роботу комунальних підприємств з обслуговування доріг та тротуарів, а також призводить до збільшення витрат піщано-сольової суміші.

З листопада  2023 по січень 2024 року КП «Еко-Сан» вже використало 1450 тонн суміші. Це на 20% більше аніж за увесь зимовий період 2022-23 років, наголошує директор підприємства Володимир Селезньов. Ретельно обробляють перш за все центральні вулиці міста, тротуари, перехрестя, пішохідні переходи. На узбіччях безпечних ділянок сформовані конуси з суміші.

В останнє такі перепади температури й зміна опадів, снігу на дощ, спостерігалися у 2019 році, пригадує  керівник. Тоді за зимовий період використали 2400 тонн суміші, зазвичай вистачає до півтори тисячі тонн.

Пояснює, що у разі дощової погоди, піщано-сольова суміш втрачає свою дію – сіль розчиняється, а пісок змиває водою. Тому сенсу посипати за таких погодних умов немає. У цих випадках намагаються працювати на випередження. Напередодні потепління та дощової погоди максимально розчищають дороги та тротуари від снігу й обробляють протиожеледними засобами.

Наступного тижня за прогнозами синоптиків очікуються перепади температурних режимів, опади у вигляді снігу та дощу. Тому підприємство готує техніку, поповнює запаси протиожеледних матеріалів.  Готуються й підрядники, які обслуговують внутрішньо квартальні дороги.

Також комунальники закликали власників установ, підприємств, організацій усіх форм власності не нехтувати правилами благоустрою у зимовий період.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше