Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На будівлі мерії французького міста Томблейн підняли прапори України та Лозівської громади

Новини
19.04.2023

Передала їх керівництву міста, делегація дітей з Лозівської громади, яка на запрошення французької сторони гостюватиме у Томблейні два тижні. Кожного дня лозівськими дітями опікується особисто мер Ерве Ферон, його заступники та їхні родини. Проводять з дітьми час, спілкуються, оточують своєю увагою та турботою.

На 3-й день перебування, 18 квітня, лозівські школярі під час чергової такої зустрічі, перед мерією виконали пісню “Червона калина”. Вона з перших днів російського вторгнення стала символом визвольної війни. Цього ж дня, на знак підтримки і єднання з українським народом, на мерії Томблейну підняли прапори України та Лозівської громади.

- Місто Томблейн гостинно приймає наших дітей, розповідає начальниця Управління освіти молоді та спорту Вікторія Урванцева. - Поселили делегацію у центрі біля мерії. Кожен їхній день наповнений розвагами, спортивними іграми, екскурсіями та спілкуванням з місцевими дітьми, які наразі перебувають на канікулах.

Вже побували на танцювальному фестивалі аматорських колективів, відвідують розважальний центр, запрошені на риболовлю до річки Мьорт, на березі якої розміщується Томблейн. Хлопці займаються з професійними тренерами футболом. У планах екскурсії до великих міст обласного значення, де багато пам'яток.

Зустрілися діти й зі своїми земляками. Під час спільного обіду поспілкувалися з родинами-переселенців з Харкова. З початку повномасштабного вторгнення вони знайшли прихисток у Томблейні.

- Головне — діти відчувають себе у безпеці, радіє Вікторія Урванцева. Вони розслаблені й життєрадісні, ця поїздка стане для них чудовим психологічним розвантаженням.

Відвідують Францію 20 діток з Лозівської громади віком від 8 до 12 років, які вивчають французьку мову — такою була вимога приймаючої сторони. Під час відео зустрічі, 20 березня, Лозівський міський голова Сергій Зеленський, освітяни й волонтери обговорювали деталі поїздки з мером міста Томблейн - Ерве Фероном та організаторами.

 

 

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше