Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Медустанови Лозівської тергромади відвідали представники НСЗУ

Новини
09.01.2024

Сьогодні, 9 січня, у Лозовій з робочою поїздкою перебувала делегація з Національної служби здоров’я України на чолі з Вікторією Мілютіною, директоркою Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ. Говорили про функціонування первинної та вторинної ланки медицини, розвитку напрямку реабілітації.

Розпочали з огляду відремонтованої амбулаторії Краснопавлівського старостинського округу. Для зручності мешканців її перенесли ближче до більш населеної частини селища Краснопавлівка.

Медики поінформували, у будівлі перекрили дах, замінили вікна та двері, виконали всі внутрішні роботи. Завезли техніку та меблі. Врахували потреби особливих пацієнтів. Облаштували територію ззовні – для візочків та транспорту. Оснащують укриття.

Наступним – відвідали Лозівське термедоб’єднання, яке визначене кластерним закладом охорони здоров’я. В медустанові працюють над розвитком напрямку надання реабілітаційних послуг. У 2024 році Лозівським ТМО планується укладання угоди з НСЗУ на отримання пакету «Реабілітаційна допомога дорослим та дітям в стаціонарних умовах», інформують медики. Меддопомогу надаватимуть пацієнтам після інсультів та хворим з опорно-руховим апаратом.

Для облаштування відповідного відділення у лікарні капітально ремонтують площі розташовані на одному поверсі з неврологією. Роботи Лозівське ТМО виконує за кошти отримані від НСЗУ за програмою медичних гарантій.

Щодо реабілітаційного обладнання, його закупили на майже один мільйон гривень завдяки перемозі в обласному конкурсі «Разом в майбутнє». Кошти виділялися з обласного й міського бюджетів.

Вікторія Мілютіна оглянула перебіг робіт у майбутньому реабілітаційному відділенні. Ознайомилася, як функціонує неврологічне. Його капітально відремонтували та оснастили меблями й сучасною медапаратурою минулого року. Обговорила з керівниками подальші шляхи розвитку медичної галузі у Лозівській тергромаді, вислухала потреби щодо оснащення сучасною медапаратурою.

Міський голова Сергій Зеленський наголосив на необхідності забезпечення приймального відділення стаціонару №1 Лозівського ТМО апаратом магнітно-резонансної томографії. Відзначив, пацієнти Лозівського термедоб’єднання, що набуло статусу кластерної лікарні, вкрай потребують подібного методу досліджень. Кількість пацієнтів збільшилася. За допомогою звертаються мешканці не лише сусідніх громад, а й районів, лікуються внутрішньо-переміщені особи.

Вікторія Мілютіна запевнила, дане питання та ряд інших, вирішення яких сприятиме розвитку закладу та покращенню надання медичних послуг, порушить на рівні Міністерства охорони здоров’я.

Окремо під час зустрічі розглянули питанням виконання у Лозівській громаді Урядової програми «Доступні ліки».

Наприкінці, медики та керівники громади подякували Вікторії Мілютіній, директорці Північного міжрегіонального департаменту НСЗУ, за багаторічну підтримку медичної сфери Лозівської громади, сприяння її розвитку та осучасненню. Вручили відзнаку Лозівської міської ради.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше