Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Лозівські комунальники закликають сплачувати поточні рахунки та реструктуризувати накопичені борги

Новини
21.03.2023

На нараді з керівниками комунальних підприємств, яку зібрав заступник Лозівського міського голови Денис Петренко,  обговорили ситуацію, що складалася зі сплатою населенням за тепло-водо постачання, вивіз сміття та обслуговування будинків.   

Загалом населення (у тому числі й за попередні роки) за комунальні послуги станом на 1 березня заборгувало понад 257 мільйонів гривень:

  • за тепло – 184 мільйона;
  • за воду та водовідведення – 43 мільйона
  • управляння багатоповерховими будинками – майже 22 мільйона
  • вивіз твердих побутових відходів – понад 8 мільйонів

Станом на 15 березня, за спожиті послуги у лютому,  надійшло:

  • 41 % сплат за тепло - 13 мільйонів 829 тисяч;
  • 59 % за водопостачання та водовідведення – 2 мільйона 568 тисяч;
  • 50% - управляння багатоповерховими будинками – 856 тисяч;
  • 49% сплатили за вивезення сміття – 559 тисяч.

У порівнянні з аналогічним періодом січня, сплати за комунальні послуги спожиті у лютому покращилася, говорить директор КП «ЖУК» Володимир Бреус. У цілому по усіх комунальних підприємствах вона зросла на 8 % проте цього не достатньо. Закликав населення бути відповідальними -  сплатити поточні рахунки й борги, які деякі споживачі накопичують роками.

Зступник  Лозівського міського голови Денис Петренко додав, що від сплат населення  залежить підготовка до нового опалювального сезону, утримання будинків, благоустрій, ремонти внутрішньо квартальних доріг та тротуарів. Тому при плануванні тих чи інших робіт,  у першу чергу зважатимуть на борги за комунальні послуги, які має той чи інший багатоквартирний будинок.

Житлово-управляюча компанія працює з неплатниками, інформує її керівник Володимир Бреус. Є результати по рішеннях суду щодо стягнення заборгованостей. Не дивлячись на те, що робота виконавчої служби під час війни обмежена, сповіщення про судові рішення боржники отримують через за мобільний застосунок  «Дія». Днями двоє боржників погасили борги один з них виплатив 32 тисячі гривень, другий – 150 тисяч.

Також керівник підприємства звернув увагу отримувачів субсидій на те, що не погашена попередня заборгованість за комунальні послуги може завадити отриманню субсидії у подальшому – на наступний опалювальний сезон.   Відповідно до  роз’яснень, які надало Міністерство соціальної політики,  субсидію в Україні не будуть отримувати громадяни, у яких за комунальні послуги є заборгованість понад три місяці, загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо громадянин хоче отримати субсидію далі, то вже до травня цього року має погасити борг, або заключити договір на реструктуризацію.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше