Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Лозівські депутати просять сприяння ВР України та Кабміну у поверненні можливості складення іспитів водіїв транспортних засобів у місті Лозова

Новини
15.05.2024

Унаслідок реалізації пілотного проєкту «Прозорий іспит», ініційованого Головним сервісним центром МВС України, здача іспитів із теоретичної та практичної підготовки/перепідготовки водіїв транспортних засобів в Харківській області визначено лише у двох сервісних центрах, розташованих у м. Харків. 

Прийняття такого рішення створило соціальну напругу серед населення. Поїздки до міста, яке знаходиться під постійними ворожими обстрілами незручне й небезпечне, наголосили жителі громади під час зустрічей та у колективних зверненнях з якими зверталися до Лозівського міського голови Сергія Зеленського. 

Керівництво Лозівської громади та депутати, розуміючи важливість вирішення питання, продовжують відстоювати роботу місцевого Сервісного центру. За підписом Лозівського міського голови Сергія Зеленського направлено листи на ім’я Міністра внутрішніх справ України та Народних депутатів України.  Сьогодні, 15 травня, на сесії міської ради схвалено звернення  депутатів  Лозівської міської ради VIII скликання  до Верховної   Ради  України та Кабінету Міністрів України, з даного питання.

ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ       

КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ

Відповідно до інформації, розміщеній на офіційному сайті Головного сервісного центру МВС України, з 01.12.2023 розпочалося впровадження пілотного проєкту «Прозорий іспит», внаслідок реалізації якого здача іспитів із теоретичної та практичної підготовки/перепідготовки водіїв транспортних засобів можлива лише в сервісних центрах, розташованих у м. Харків (сервісний центр № 6341 та № 6342).

Реалізація даного проєкту створила соціальну напругу серед жителів Лозівської міської територіальної громади та жителів сусідніх громад, яких обслуговував ТСЦ 6348 РСЦ ГСЦ МВС України в Харківській області (розташований у м. Лозова Харківської області).  

Лозівська міська територіальна громада є однією з найбільших громад України та другою за чисельністю і площею в Харківській області. До її складу входить 91 населений пункт. Населення громади складає майже 90 тис. громадян з числа місцевих жителів та понад 14 тис. громадян з числа ВПО.

Громада розташована на відстані 150 км від м. Харків, найвіддаленіші її населені пункти - на відстані 170 км.

На даний час як серед жителів Лозівської міської територіальної громади, так і серед переселенців з м. Харкова, Барвінківського, Ізюмського, Куп’янського районів, які рятувалися від обстрілів та знайшли такий прихисток у нашій громаді, є значний попит на державну адміністративну послугу із складання іспитів з теоретичної та практичної підготовки водіїв транспортних засобів. Також спостерігається зростання попиту серед осіб жіночої статі, оскільки чоловіки захищають нашу державу від зовнішнього ворога, а їх дружини вимушені вирішувати питання убезпечення особистого життя та життя близьких, в тому числі дітей.

Здача іспитів із теоретичної та практичної підготовки водіїв транспортних засобів лише в сервісних центрах м. Харкова створює додаткові незручності, пов’язані з роботою, сім’єю (необхідність залишення дітей без догляду), воєнним станом у країні (постійна загроза повітряних тривог), а також додаткові фінансові витрати тощо. Через значні черги в сервісних центрах       м. Харків, люди змушені шукати можливості отримати дані послуги в інших сервісних центрах України безпосередньо наближених до зони бойових дій    (м. Краматорськ Донецької області та м. Павлоград Дніпропетровської області), що несе за собою додаткові ризики для життя та здоров’я.

Враховуючи численні звернення громадян, у тому числі колективні, Лозівська міська рада Харківської області звертається до Вас з проханням сприяти у вирішенні питання щодо повернення можливості складати іспити із теоретичної та практичної підготовки/перепідготовки водіїв транспортних засобів у м. Лозова Харківської області на базі ТСЦ 6348 РСЦ ГСЦ МВС України в Харківській області.

Становлення України на шлях європейського розвитку передбачає створення умов для життя громадян згідно з європейськими стандартами, які передбачають максимальну наближеність та доступність послуг громадянам. Проте, впровадження пілотного проєкту погіршило можливість отримання послуги споживачами Лозівської міської територіальної громади, чим порушило закріплені законодавством стандарти якості надання послуг, а саме їх доступності (можливість отримання послуги особою без непомірних витрат часу, коштів та особистих зусиль).

Ми впевнені, що вирішення даного питання надасть можливість забезпечити доступність та безпечність цієї державної адміністративної послуги та зніме соціальну напругу в громаді.

Сподіваємося на Вашу підтримку та позитивне вирішення даного питання.

Завжди готові до співпраці.

Додатки: Лист звернення виконавчого комітету Лозівської міської ради  Харківської області до Міністра внутрішніх справ України від 11.12.2023 №02-13-7/2133 на 2 арк. в 1 прим.

               Лист-відповідь Народного депутата України Павла Сушка від 29.01.2024

               Лист-відповідь Міністерства внутрішніх справ України від 13.05.2024 № 7592/01-2024

                                                                                 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше