Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Лозівська громада розглядає можливості співпраці з містом Едвард-Рівер, Австралія

Новини
07.09.2023

Сьогодні, 7 вересня, в режимі зум-конференції керівники Лозівської громади зустрілися з мером міста Петою Беттс та представником мерії Філом Стоуном. Лозову представили Лозівський міський голова Сергій Зеленський, секретар міської ради Юрій Кушнір та начальник управління економіки Сергій Гранкін.

Очільники громад вивчали напрямки взаємодії та домовилися про укладення  договору про співпрацю між Лозовою та Едвард-Рівер, як містами-побратимами.

Презентуючи Лозівську громаду, начальник управління економіки міської ради Сергій Гранкін поінформував потенційних партнерів про те, що у період з 2015 по 2023 рік у громаді реалізовано понад 200 різноманітних проєктів на суму 500 мільйонів гривень. У співпраці з міжнародними організаціями втілено 21 проєкт  на суму більш ніж 14 мільйонів євро. Не зважаючи на виклики воєнного часу, громада продовжує залучати кошти й розпочинає нові проєкти.

У напрямку співпраці з міжнародними партнерами Лозова готова здійснити спільні проєкти у напрямках: безпеки, екології, відновлювальних джерел енергії, соціальні прєкти. Налагоджувати економічні зв’язки, обмінюватися досвідом і традиціями.

Представники мерії міста Едвар-Рівер висловили готовність до співробітництва з Лозівською громадою. Відзначили, що поки йде війна, на жаль, це можливо лише в рамках культурної співпраці.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував за можливість поспілкуватися та залучитися підтримкою міста Едвар-Рівер. Висловив вдячність за допомогу уряду Австралії та усьому австралійському народу  в боротьбі України з російським агресором. Наголосив, увесь український народ об'єднався на шляху до Перемоги й впевнено рухається до неї. 

«Насправді важко висловити свої співчуття та солідарність зі всіма українцями з приводу того,  що відбувається з вашою державою, - сказав Філ Стоун. - Населення Австралії повністю відкрило свої серця і розум для українського народу. Підтримуємо ту воєнну допомогу, яку надає наш уряд Україні. В рамках своєї громади ми надали місця проживання для українців, які цього потребували.  Ми сподіваємося, що війна скоро закінчиться. Після її завершення будемо раді вітати лозівчан на своїй землі й у рамках співпраці відвідати місто-побратим.»  

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше