Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Лозівська громада активно співпрацює з міжнародними партнерами для покращення соціальних послуг

Новини
16.07.2024

Влада та установи соціального захисту Лозівської тергромади відшукують різні можливості для залучення інвестиційних проєктів, спрямованих на покращення та розвиток соціальних послуг для населення. Зокрема, велика увага приділена підтримці постраждалих у наслідок військових дій, внутрішньо-переміщених осіб, захисників України та членів їхніх родин, жертв домашнього насильства, покращанню ментального здоров’я.

Про вже втілені проєкти та плани на майбутнє керівники установ соціальної сфери поінформували на нараді з Лозівським міським головою Сергієм Зеленським. Подякували голові громади за підтримку у реалізації тих чи інших задумів та залучення міжнародних інвесторів.

У рамках співпраці Лозівського міського Центру соціальних служб з міжнародним благодійним фондом «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з ЮНІСЕФ забезпечили діяльність мультидисциплінарної мобільної команди соціально-психологічної допомоги особам, постраждалим від військових дій, розповідає директорка центру Світлана Нескородько.

Також у центрі працює простір Є НАДІЯ, створений в рамках співпраці з Міжнародною гуманітарною організацією Corus International. Тут проводиться плідна робота з жінками та сім’ями з дітьми вразливих категорій.

Активно працюють спеціалізовані служби у напрямку підтримки постраждалих від домашнього насильства. Цей проєкт реалізовано спільно з благодійною організацією «Молодіжний благодійний фонд «Ініціатива» у рамках співпраці з UNFPA.

Наразі, планується проведення поточного ремонту та облаштування приміщення Центру життєстійкості, у якому надаватимуть комплексні соціальні послуги. Також у рамках всеукраїнської програми ментальне здоров’я, за ініціативи Олени Зеленської, коштом агентства США з міжнародного розвитку USAID та за підтримки БО «Світло Надії» планується облаштування денного центру «Mental Hub».

Начальниця Управління праці та соціального захисту населення Вікторія Кіпкало поінформувала, що спільно з ПРООН облаштовують Центр соціальної адаптації. Від міжнародної організації, на понад 500 тисяч гривень, вже отримали меблі та обладнання для занять у психолога, меблі для дитячої кімнати. Окрім того, очікують комп’ютерну техніку.

Лозівський міський голова Сергій Зеленський подякував за вже проведену роботу. Відзначив, це одна зі сфер, яка саме у військовий час потребує особливої уваги та підтримки. Отже разом з депутатами готовий сприяти подальшим крокам щодо пошуку нових можливостей міжнародного партнерства та розвитку галузі соціальної сфери, в тому числі за рахунок коштів громади.

 

 

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше