Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

КП «Теплоенерго» майже на 90 % підготувалося до нового опалювального сезону 2023-24 років

Новини
05.09.2023

Запустити котельні теплопостачальне підприємство буде готове у жовтні. Фахівці вже подали заявку до НАК «Нафтогаз» на обсяги газу, вони більші а ніж торік. Тариф на теплопостачання для населення не змінюватиметься.

Підготовка до нового опалювального сезону йде за планом. На обслуговуванні у підприємства 17 котелень та 57,7 кілометра теплових мереж. Складнощі у підготовці є, але вони не значні. Усі технічні моменти з ремонтами та обслуговуванням завершать до кінця вересня. На початку жовтня вже розпочнуть гідравлічні випробування, розповідає директор КП «Тепленерго» Сергій Малишев. Для ОСББ ціну на його проведення знизили удвічі.

Додає, стартуватиме опалювальний сезон у залежності від температурних показників. Розпочнуть його за умови утримання, упродовж трьох діб, температури повітря +8 С0. Першими, як і кожного року, вмикатимуть лікарні. Не зволікатимуть й з підключенням житлового масиву.  У навчальні заклади, для збереження будівель, майна, оргтехніки, теплоносій подаватиметься. Щодо температурного режиму визначатимуться керівники закладів.  

Попередній опалювальний сезон був найважчим за усю історію існування підприємства, говорить керівник.  Тому, готуючись до нового, прораховують усі можливі сценарії на випадок тривалого знеструмлення.  За підтримки місцевої влади, обласного керівництва, спонсорів – усі 17 котелень забезпечили генераторами. Накопичують  запаси пального. На добу, для їх роботи, необхідно 10 тонн дизельного палива. За його поповненням звертатимуться до керівництва громади та депутатів.

На випадок непередбачуваних ситуацій, для опалення 1,6 та 9 мікрорайонів, підключать резервну котельню.  

Щодо фінансового стану на підприємстві – він  критичний, інформує керівник. Працівників вимушено переведено на чотирьохденний робочий тиждень. Гостро стоїть питання різниці у тарифах. Лозівська громада стримує вартість тепла для населення, виконуючи умови Меморандуму з не підвищення тарифів на опалення. Різниця між фактичними та обґрунтованими тарифами для населення на кінець третього кварталу складе 120 мільйонів гривень. Зобов’язання щодо відшкодування цих витрат на себе взяла держава. Проте компенсації теплопостачальному підприємству не надходять, розповідає керівник.

Разом з цим виріс  борг  підприємства за блакитне паливо перед НАК «Нафтогаз» -  це 150 мільйонів гривень. Газопостачальне підприємство подало на КП «Теплоенерго» судовий позов на відшкодування понад 60 мільйонів гривень і нараховує більше 30 мільйонів інфляційних та штрафних санкцій. Шляхи виходу з ситуації, яка може призвести до зриву опалювального сезону, вирішують на обласному та державному рівнях. Цього тижня обговорять з міськими обранцями на сесії Лозівської міської ради.

Сергій Малишев подякував споживачам, які минулого опалювального сезону, попри усі труднощі, знаходили можливість сплачувати за послугу теплопостачання. Від цього залежить не лише заробітна плата працівників, а й розрахунки за газ, його транспортування, енергоносії.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше