Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Комісія з питань перейменування об’єктів топоніміки розглянула звернення щодо зміни назв вулиць на честь загиблих мешканців Лозівської громади

Новини
08.09.2023

На розгляд надійшло чотири звернення від рідних загиблих та ініціативних груп. Засідання пройшло під головуванням секретаря Лозівської міської ради Юрія Кушніра 7 вересня.

Пропозиції ретельно вивчили та одноголосно дійшли згоди повернутися до цих питань після  Перемоги. Наразі це дуже болюче питання для усіх близьких, які втратили своїх рідних на війні, переконані члени комісії. Тому до перейменувань необхідно підходити дуже коректно, зважено й з урахуванням думки родин загиблих Героїв й у цілому мешканців всієї громади.  

  • Від початку повномасштабного вторгнення на розгляд комісії неодноразово надходили пропозиції щодо перейменування вулиць на честь загиблих воїнів з Лозівської громади. Війна триває і на жаль найкращі її сини і доньки віддають своє життя заради її незалежності. І беззаперечно пам’ять про кожного з них варто закарбувати для майбутніх поколінь. Тому, під час воєнних дій, перейменовуючи вулиці,  ми намагаємося обирати узагальнюючі назви, як відображають героїзм кожного захисника і його подвиг у захисті Бітьківщини, - зауважує секретар Лозівської міської ради  Юрій Кушнір.  

Наприклад, в одному з сіл громади, на вулиці Героїв Харківщини, яку  пропонують перейменувати на честь одного загиблого, раніше мешкало ще троє бійців, які також віддали свої життя, боронячи державу від загарбників. Тому зміна назви вулиці на честь одного буде не коректною, переконані члени комісії.  Більш доречно залишити  існуючу назву, яка підсумовує питання увічнення пам’яті усіх загиблих. Хлопці дійсно є героями Харківщини, відзначають фахівці.

Наразі у Лозівській громаді тривають заходи з вшанування загиблих захисників, які віддали життя за Незалежність України. Спільно з родинами загиблих оборонців йде робота над облаштуванням сектору військових поховань під назвою "Поле слави".  Йде робота над Книгою пам'яті, облаштуванню скверу полеглим бійцям, встановлення мультимедійних об'єктів з інформацією про загиблих земляків.  У кожному навчальному закладі впорядковані куточки пам'яті про славетних випускників, які до останнього подиху боролися з російськими окупантами.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше