Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Голова Лозівської тергромади Сергій Зеленський зустрівся з журналістами

Новини
22.09.2023

Під час прес-конференції відповів на ряд проблемних питань стосовно підготовки до опалювального сезону, підтримки військових, співпраці з міжнародними організаціями.


Як Лозівська громада підготувалася до нового опалювального сезону?
Щодо технічних питань - готові на 100%. Проте проблемним залишається питання різниці у тарифах. Це сума понад 100 мільйонів гривень, на її компенсацію Лозівська громада очікує від держави. Разом з цим виріс борг підприємства за блакитне паливо перед НАК «Нафтогаз» - це 150 мільйонів гривень. Газопостачальне підприємство подало на КП «Теплоенерго» судовий позов на відшкодування понад 60 мільйонів гривень і нараховує більше 30 мільйонів інфляційних та штрафних санкцій. Разом з депутатами міської ради, фахівцями ми працюємо над вирішенням цього питання аби без проблем розпочати новий опалювальний сезон.


Готовність пунктів незламності та пунктів обігріву ?
Разом з директором Департаменту цивільного захисту Іваном Соколом, на минулому тижні перевірили стан цих об'єктів. У цілому задоволені. Виявлені недоліки усуваються.


Як у Лозівській громаді вшановують загиблих лозівчан - захисників України?
Підходимо до цього питання комплексно і з повною відповідальністю. Співпрацюємо з рідними загиблих, враховуємо їхні зауваження. Закликаю активно долучатися до цих питань громадськість. Готові розглядати і підтримувати їхні ініціативи. Працюємо над розробкою проєкту з облаштування сектору військових поховань "Поле Слави" на Центральному міському кладовищі.
Також визначено ще ряд напрямків над якими працюють фахівці відділів та управлінь міської ради, додав секретар Лозівської міської ради Юрій Кушнір:
- організація куточків Пам'яті в закладах освіти і культури та старостинських округах;
- робота над Книгою Пам'яті. У ній закарбують пам'ять про усіх загиблих жителів Лозівської тергромади, починаючи з 2014 року, з фото та біографічними довідками;
- у планах у фойє виконавчого комітету встановити інтерактивну Дошку пам'яті, де на великий екран виводитиметься фото і біографія загиблого захисника. Подібний сучасний інформаційний інструмент, так званий "Інформаційний кіоск", встановлять у сквері "Захисників України". Наразі працюють над замовлення відповідного обладнання.


Як Лозівська громада підтримує захисників України?
Що стосується міської ради - це виділення коштів за відповідними Програмами підтримки захисників і захисниць та членів їхніх родин. Також відпрацьовуємо запити військових. Разом з низкою благодійних фондів та громадських організацій задовольняємо їх на сто відсотків. Ми намагаємося максимально працювати на благо наших військових при мінімальних можливостях.


Поінформуйте про результати роботи з міжнародними організаціями.
Співпрацюємо з представниками Чехії, Словаччини, Франції, Німеччини.. Є відповідні результати. Отримали автівки швидкої, сміттєвоз. Вийшли на новий рівень щодо підтримки комунальних підприємств - надається допомога в оснащенні систем водо та теплопостачання. Загальна сума допомоги від міжнародних організацій, за ці майже два роки - понад 200 мільйонів гривень, з них 60 мільйонів - медична галузь.


Завершуючи прес-конференцію, Лозівський міський голова підсумував: "Попри військовий стан, повноваження виконавчого комітету та міської ради щодо утримання різних сфер життєдіяльності громади ніхто не скасовував. Тому ті проєкти, які впроваджуються у місті та старокругах, направлені лише на покращення умов проживання жителів громади та внутрішньо-переміщених осіб. Звісно будуються подальші плани щодо підтримки військових. Працюємо разом заради Перемоги. Лозова - це Україна! Слава Україні!"

 

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше