Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Голова громади зустрівся з головами квартальних комітетів та ОСББ

Новини
02.03.2023

Розрахунки за комунальні послуги, проблемні питання ведення благоустрою приватного сектору та питання діяльності об᾿єднання співвласників багатоквартирних будинків. Ці питання обговорили на нараді з головами квартальних комітетів та головами ОСББ, 1 березня. Лозівський міський голова Сергій Зеленський у цілому висловив задоволення роботою комунальних служб міста. Подякував за роботу квартальним та керівникам об’єднань співвласників будинків та закликав до взаєморозуміння та співпраці у цей важкий час.

Директор КП “Теплоенерго” Сергій Малишев доповів про зміни, які відповідно до наказу Мінрегіону від 28.12.2021 № 358, внесені до Методики розподілу між споживачами обсягів спожитих у будівлі комунальних послуг. Керівник поінформував, як згідно нововведень здійснюються розрахунки за опалення в місцях загального користування та допоміжних приміщеннях багатоквартирних будинків.

Законодавець ввів поняття “Загальнобудинкові потреби”. Тому плата за опалення місць загального користування розподіляється на усіх мешканців, у тому числі тих, які відключені від централізованого опалення та користуються індивідуальним. Нарахування здійснюються пропорційно до площ квартир та не залежать від форми управителя — ОСББ чи КП “ЖУК”, наголосив Сергій Малишев.

Усього у Лозовій в багатоквартирних будинках більше 20 тисяч споживачів теплової енергії, з них 1022 - це абоненти з автономним опаленням.

Наступним, про проблемні питання ведення благоустрою приватного сектору у місті Лозова, присутніх поінформував директор КП “Еко-Сан” Володимир Селезньов. Керівник закликав населення активніше сплачувати за послугу з вивезення твердих побутових відходів. Лише за 2022 рік заборгованість населення зросла на 2 млн 600 тис грн. Станом на 1 березня плата по нарахуваннях за попередній місяць склала 80%. Від сплати за послугу залежить оновлення техніки, придбання нових сміттєвих баків та вирішення інших питань.

Також голів квартальних комітетів керівник підприємства просив вплинути на мешканців, які створюють стихійні звалища на вулицях, викидаючи листя та гілля. Це сміття безкоштовно дозволено вивозити на міське звалище. Якщо немає можливості зробити це самотужки, послугу можна замовити в КП “Еко-Сан”, оплату підприємство братиме мінімальну.

Директор КП “ЖУК” Володимир Бреус доповів на нараді про роботу з боржниками за комунальні послуги. З жовтня минулого року підприємством відновлено практику подачі звернень до суду за несплату комунальних послуг. Вже подано 60 позовів. Щодо квартир, які є комунальною власністю, до суду подають позови про позбавлення права на проживання у квартирі зі зняттям з реєстрації. За останні три місяці таких звернень до суду надіслано сім, два вже задоволені.

Також керівник висловив занепокоєння, абонентами, які отримують субсидію на сплату за комунальні послуги, про те не розраховуються за них. Наразі, щодо 34 боржників, які мають найбільші борги, подані заяви до Пенсійного фонду з приводу припинення нарахування їм субсидій.

Про проблеми з оплатою за водопостачання та водовідведення говорив і керівник ДП “Лозоваводосервіс” Володимир Кириченко. Основна маса людей вже повернулася до міста та все одно стовідсоткової проплати за послуги підприємство не отримує. А це значно впливає на роботу підприємства. Й тільки завдячуючи підтримці міської ради підприємство виживає. Більше восьми мільйонів виділено на погашення різниці у тарифах. Великі кошти з міського бюджету спрямовані на ремонтні роботи водогону протяжністю 2.6 кілометра по вулиці Монастирській.

Володимир Кириченко просив голів ОСББ повідомляти про мешканців, які виїхали й не проживають, або померли для вирішення питання щодо припинення нарахувань.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше